Hoewel het Nederlandse eiland Bonaire kleiner is en minder bekend dan de andere tropische bestemmingen in het Caribische gebied, belooft Bonaire nog steeds een geweldige tijd aan iedereen die zich naar dit paradijselijke eiland begeeft. Van bezienswaardigheden tot stranden, dit kleine eiland biedt zoveel voor diegenen die op zoek zijn naar een plezierige vakantie.

De ABC eilanden

Gelegen op zo’n 80 kilometer van het land Venezuela, ligt het tweede eiland van de ABC-eilanden, Bonaire. Bonaire staat vooral bekend als een paradijs voor vogelliefhebbers en om te duiken en te snorkelen. Zeker bij Nederlanders is het een populair vakantieoord.

Kan je winkelen op het eiland Bonaire?

Als winkelen op je agenda staat, is Bonaire geen belangrijke winkelhaven. Er zijn echter wel winkels die prima porselein, gouden sieraden, horloges van goede kwaliteit en zelfs uitstekende Nederlandse kazen verkopen. Lokale kunstenaars verkopen er prachtige kunstnijverheid met vaak het weerkerende oceaanthema langs de hoofdstraat van Kaya Grandi, alsook langs de zijstraten ervan.

Lekker eten op het eiland

Dineren is er een cultureel genot. Met de diverse culturen op het eiland, hebben veel gerechten er een etnische uitstraling. De verscheidenheid aan voedingsmiddelen die hier worden gevonden, varieert van Italiaans tot Thais en van een barbecue tot een Tex-Mex-buffet. Snackbars, of Barhaps zoals ze worden genoemd, bieden tafelgrillen aan. De meeste restaurants hebben er dagelijks verse vis, gumbos en geitenstoofpot.

Het Washington Slagbaai National Park

Een interessante plek om te bezoeken op Bonaire, is het Washington Slagbaai National Park. Ooit was dit een bloeiende plantage die nu is ontworpen om de eilandflora, de fauna en natuurlijke schatten te behouden. Er zijn organisaties die excursies aanbieden naar deze omgeving.

Het oudste zee reservaat BNMP

Het Bonaire National Marine Park, of kortweg BNMP, is een eerbetoon aan de inspanningen van het eiland voor het behoud van de zee.

Als je er de natuurtoeslag betaalt, kan je er deelnemen aan één van de maritieme activiteiten die in het park worden aangeboden.

Deze omvatten zwemmen, snorkelen, duiken, kajakken en zelfs vissen om er maar een paar te noemen. Soms vinden er ook zwemwedstrijden plaats.

Als je ervoor kiest om te snorkelen, moet je er rekening mee houden dat je eigenlijk niet ver hoeft te gaan om het onderwaterleven te zien dat er in overvloed beschikbaar is.

Evenementen en festivals

Evenementen en festivals zijn een geweldige manier om de bestemming op een leuke manier te ontdekken en te ervaren. Taste of Bonaire is een voorbeeld van het perfecte evenement om jezelf zo onder te dompelen in de Caribische sfeer. Dit evenement gaat meerdere keren per jaar door. Controleer dus altijd of dit evenement plaatsvindt tijdens jouw vakantie op het eiland Bonaire. Het evenement zal je verleiden om meer van het lokale voedsel te eten en bijzondere souvenirs te kopen, zoals een geitenvel.

De zoutvlakten, distilleerderijen en het Flamingo reservaat

Als je leuke activiteiten wilt ondernemen, moet je zeker de zoutvlakten en het Flamingo-reservaat bekijken. Je kan de flamingo’s er vanaf de weg zien. Probeer niet om in hun reservaat te komen, omdat het illegaal is.

Als je graag distilleerderijen bezoekt, mag je de Cadushy-distilleerderij, of officieel The Cadushy Distillery, niet missen. Cadushy is een likeur die is gemaakt van cactus.

Je kan de distilleerderij bezoeken op sommige dagen. Controleer dus eerst de openingsdagen en -uren voordat je er naartoe gaat.

Ontspannen aan de stranden van Bonaire

Bonaire heeft meer dan 22 stranden als je ervoor kiest om gewoon te luieren op het strand in plaats van sightseeing. Bachelor’s Beach is klein en aan de voet van een klif gelegen. Je moet er de trap afgaan om bij het strand te komen. Een ander strand dat je eerst een beetje laat werken, is het strand dat als naam 1000 Steps draagt. Hier moet je 67 treden van een kalkstenen trap naar beneden gaan. Vergeet niet om je snorkelspullen mee te nemen naar dit strand, want je hebt misschien het geluk om de schildpadden in het water te zien.

Een ontspannen vakantie in een Caribische omgeving

Na een vakantie op Bonaire zal je zeker en vast verfrist terugkeren naar je dagelijks leven thuis. Dit Nederlandse Caribische eiland zal je een diepe indruk nalaten, zodat je de wens krijgt om er nog naar terug te keren!