Als je binnenkort naar Bonaire op vakantie gaat, wil je uiteraard weten wat je er allemaal kan zien en doen. Het eiland is het meest gekend om te duiken en te snorkelen, maar ook op het land kan je er deelnemen aan activiteiten.

Een geliefde vakantiebestemming bij de Nederlandse bevolking

Bonaire is een eiland dat zeer geliefd is als vakantiebestemming bij de Nederlandse bevolking. Dit komt onder andere doordat het een Nederlands eiland is. De officiële talen die er gesproken worden zijn Papiaments en Nederlands. Ook wordt er, vooral vanwege het toerisme, Engels gesproken.

Betalen doe je er met de Amerikaanse dollar. Deze kan je al in Nederland omwisselen vanuit de euro als je dit wenst. Uiteraard zijn er ook wisselkantoren te vinden op het eiland Bonaire zelf. Het eiland is in het zuidelijke Caribische gedeelte gelegen. Kralendijk is de hoofdstad ervan.

Paardrijden langs de azuurblauwe Caribische zee

Rancho Washikemba manege Bonaire is een paardenboerderij die gelegen is aan de ruige oostkant van het eiland. De eigenaren beschikken over alle vergunningen voor rondleidingen op de manege, om paardrijlessen te geven en voor andere activiteiten met paarden die ze uitvoeren.

Ze organiseren er onder andere groepslessen en privélessen om te paardrijden. Zelfs de allerkleinsten kunnen bij hun terecht voor een kennismaking met de paardensport.

Ze hebben hiervoor speciale pony’s ter beschikking.

Een paardenarrangement op Bonaire

Niet alleen kan je er terecht voor rijlessen en om te paardrijden, maar ook bieden ze speciale arrangementen aan. Je kan er in overleg met de eigenaars een speciaal arrangement samenstellen voor een vakantie op Bonaire. Zo kan je er bijvoorbeeld een speciale prijs met korting krijgen als je er een privéles, drie groepslessen en een trektocht volgt. De trektochten zijn leuke wandelingen die georganiseerd zijn door Rancho Washikemba manege Bonaire. Het is een geweldige manier om van de Caribische natuur op Bonaire te genieten en uiteraard ook om de natuurlijke omgeving van het eiland te ontdekken.

De Kunuku tour

De Kunuku tour is een mooie rit over de onverharde wegen van het achterland van Bonaire. Je passeert er prachtige uitzichtpunten en tijdens deze tour kunnen de paarden ook draven en galopperen!

De Lagoen Bay tour

De Lagoen Bay tour is heel bijzonder, want tijdens deze rit lopen de paarden langs de ruige oostkust naar de prachtige Lagoen Bay, waar je kan zwemmen en spelen met de paarden in de azuurblauwe zee. Vergeet je zwempak of zwembroek niet!

De bereikbaarheid van Rancho Washikemba manege Bonaire

De ranch ligt in een vrij afgelegen gebied, dus heb je echt een auto nodig om er te komen vanuit je appartement, hotel of villa.

Meer toeristische attracties kun je vinden op deze pagina

Vluchten en vliegtickets naar Bonaire

Bonaire kan worden bezocht met Europese en Noord-Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Voor je vakantie naar Bonaire vanuit Nederland kan je onder andere vliegen met TUI fly, Lufthansa, KLM en nog tientallen andere maatschappijen. Wel is het mogelijk dat je naar Bonaire vliegt met één of meerdere tussenstops. Niet alle luchthavens in Nederland bieden vluchten aan naar Bonaire. Je kan wel altijd eerst naar de luchthaven van Amsterdam Schiphol gaan, om van daaruit naar Bonaire te vliegen.

Accommodaties op Bonaire

Er zijn veel vakantiehuizen en appartementen op Bonaire die voor korte of lange termijn worden verhuurd. Reizigers kunnen er ook een appartement boeken in een van de duikresorts. Er is zelfs een 4 sterren all-inclusive resort gelegen, genaamd Plaza Resort Bonaire, dat aan te raden is voor duikers.

Dergelijke accommodaties, resorts en hotels kunnen geboekt worden bij verschillende reisagentschappen die vakanties naar Bonaire aanbieden. De huurprijzen variëren er afhankelijk van de locatie. Zo kan je een verblijf op Bonaire boeken nabij de zee, in de stad of op de heuvel. Uiteraard zijn ook faciliteiten zoals een zwembad en de grootte van het appartement, herenhuis of villa, zaken die de prijs beïnvloeden.

Een schoonheid onder en boven de zeespiegel

Veel van de toeristen die naar Bonaire gaan, zullen er leuk duiken. Echter houdt niet iedereen van deze sport. Wel kan iedereen die naar het eiland op vakantie gaat er genieten van de natuurlijke schoonheid die ook boven de zeespiegel te vinden is. Daarom wordt er echt geadviseerd om ook de ruige oostkant van het prachtige eiland op een paard te ontdekken en niet alleen de onderwaterwereld.