Heel wat liefhebbers van duiken gaan wel eens op vakantie naar het zonnige Bonaire, aangezien de omgeving rond Bonaire gezien wordt als het mekka van duiken. De zee ligt dan ook op zijn best rond het eiland. Het water is er helder en het wemelt er van de flora en fauna in de zee.

Het uitgestrekte albasten zand, het warme klimaat en het zachte geruis van de golven verloochenen de vreemde maar wonderlijke wereld die alleen duikers kunnen aanschouwen.

Bonaire is het mekka van de duikelite en de duiklocaties zijn er echt uniek.

Strikte milieuwetten voor een proper eiland

Bonaire ligt in het zuiden van het Caribisch gebied en is erin geslaagd om zijn natuurlijke omgeving te behouden via de handhaving van strikte milieuwetten. Toeristen worden er gewaarschuwd om geen rommel te maken op land en in zee. Het eiland blijft dus ongerept ondanks de toestroom van de vele toeristen.

De wet om te duiken op Bonaire

Het warme water van de zee rond Bonaire maakt het hele jaar door van deze bestemming een ideale duik- en snorkellocatie. Duikergidsen staan er altijd klaar om duikers en andere feestvierders te leiden. De wet vereist dat duikers er een vergunning tonen aan de duikexploitanten, zodat zij op bepaalde diepten mogen duiken. Dit is een regeling op Bonaire. Duikactiviteiten zijn niet toegestaan totdat liefhebbers ervan een cursus over duiken hebben gevolgd.

Overleven en leven met toerisme

Als duikliefhebbers aan de eis van het volgen van een duikcursus hebben voldaan, kunnen ze de volgende dag al gaan duiken. Op de eerste dag kan je naar de juiste duikuitrusting zoeken, zodat je helemaal klaar bent om te starten en te ontspannen tijdens het duiken. Het is mogelijk om je duikuitrusting te huren, maar als je dit wenst kan je deze ook aankopen.

Duiken, snorkelen en windsurfen

Wat maakt de duiklocaties op Bonaire zo fantastisch? Eerst en vooral is het rif erg dichtbij, waardoor het niet nodig is om er een boot te huren om het rif te zien. Je kan gewoon wat waden totdat je het rif bereikt. Ondertussen kan je je voorbereiden op een fantastische duik op zo’n 35 meter voor de kust. Van zodra je er in een diepte van 100 meter duikt, kan je er nog steeds het strookje zonlicht zien.

Windsurfen is een andere populaire sport die ook vaak wordt beoefend in de uitgestrekte zee rondom Bonaire.
Dieper in de zee kunnen duikexperts er interessantere zeedieren en planten zien. Degenen die aarzelen om de diepte in te gaan, kunnen genieten van het snorkelen in de ondiepere delen. Het zicht is er uitstekend en je kan er zelfs op sommige plaatsen de bodem zien.

Duikplaatsen en winkels

Er zijn ongeveer 90 duikplekken te vinden op het eiland. De duiklocaties op Bonaire zijn gecategoriseerd volgens vaardigheidsniveau. Duiklocaties voor de ervaren en gelicentieerde duikers hebben sterkere stromingen. Ook hebben beginnende en gevorderde duikers er hun aangewezen locaties om veilig te duiken.

Het Bonaire National Marine Park

Het Bonaire National Marine Park biedt een onvergetelijke ervaring voor degenen die gaan snorkelen in het gebied. Dit is een waar paradijs voor het spotten van zeldzame zeedieren en kleurrijke koralen. Hier is het uitzicht echt adembenemend.

Winkels en hotels

Aan land wedijveren de verschillende winkels en hotels met elkaar om de beste zaken te doen. Er zijn hotels die er speciale gereduceerde kamerprijzen voor groepen aanbieden. Je kan er accommodaties boeken in een slaapzaal die je deelt met andere personen. Ook zijn er luxe hotels waar je meer betaalt, maar waar je ook meer privacy hebt en je een betere service krijgt. Er zijn ook appartementen gelegen die je kan huren. Ze beschikken over alle voorzieningen en voldoende gemak voor weinig geld. Op zo’n prachtige plek als Bonaire is de prijs zeker betaalbaar.

Leuke excursies

Er zijn verschillende organisaties die verschillende excursies aanbieden. Velen ervan verhuren ook snorkel- en duikuitrusting. Ze bieden onder andere boottochten aan naar duiklocaties. Sommige van deze organisaties bieden ook cursussen aan voor beginners en gevorderden.

De magie van Bonaire

Op het land en op de zee heeft Bonaire veel interessante dingen om te tonen. Het heeft een eigen magie. Plan je volgende reis naar dit prachtige eiland en ga er zeker duiken en snorkelen om het prachtige zeeleven te ontdekken.