Ben je moe geworden van altijd dezelfde, standaard vakantiepakketten naar saaie bestemmingen? Ben je het zat om op reis te gaan naar goedkope toeristensteden, themahotels en het bestrijden van de drukte op je vakantie? In dat geval moet je eens iets anders proberen.Neem het vakantiepakket naar Bonaire!

De geschiedenis en de cultuur van BonaireHet eiland Bonaire is daarom een van de beste vakanties die je kan boeken, zeker als je houdt van een Caribische vakantie.

De enige klacht die toeristen over dit eiland hebben, is dat er niet genoeg tijd is om alles te doen wat ze willen doen!

Wat ook nog erg leuk is en mooie meegenomen, is dat Bonaire een Nederlands eiland is.

Dit maakt het natuurlijk nog geliefder om uit te kiezen als geschikte vakantiebestemming.

Een bestemming voor avonturiers

Bonaire ligt in het zuidelijke Caribische gebied en staat vooral bekend om zijn fantastische duiken, snorkelen en windsurfen. De inwoners van Bonaire zijn zich zeer bewust van het behoud van de natuur in hun gebied, zowel op het land als onder water. Dit maakt van Bonaire een belangrijke bestemming voor avonturiers.

Kajakken, fietsen en mountainbiken

Op het eiland Bonaire kan je ook kajakken, fietsen en mountainbiken in een bijna perfect klimaat. Statistieken hebben aangetoond dat meer dan dertig procent van alle toeristen aan Bonaire keer op keer terugkeert. Het is niet alleen een geschikte bestemming voor vrienden en koppels, maar je kan er ook een heerlijke gezinsvakantie doorbrengen.

Great Adventures Bonaire

Bij het zoeken naar Caribische excursies waarbij je ook kan duiken, heeft Great Adventures Bonaire een uitstekende reputatie. Great Adventures Bonaire biedt persoonlijke lessen aan diegenen die nog nooit eerder hebben gedoken, en ook aan geavanceerde duikers voor diegenen met meer ervaring die misschien op zoek zijn naar meer uitdaging.

De kinderen worden ook niet vergeten, want Great Adventures Bonaire heeft een programma voor de jongere leden van je gezin. Vanaf 5 jaar kunnen ze er leuke dingen doen. Je kan je kind er de ervaring geven van zeilen, kajakken, duiken of snorkelen tegen een redelijke prijs. Sommige reisbureaus bieden all inclusive Caribische vakantiepakketten aan die niet alleen je accommodatie in een luxe resort omvatten, maar ook excursies zoals duiken.

Tientallen duiklocaties en een milieubeschermingswet

Bonaire heeft ongeveer 90 duiklocaties en een milieubeschermingswetgeving die al tientallen jaren actief is. Ze hebben geresulteerd in enkele van de meest ongerepte duikmogelijkheden ter wereld voor de meest opwindende Caribische vakanties. Er is meer dan 300 soorten waterleven rond het eiland te vinden. Het eiland Bonaire is gelegen buiten de orkaangordel. Hierdoor blijft het klimaat ongeveer gelijk en heb je altijd een verbluffend zicht tijdens het duiken, hoe diep de duik ook is.

Kunstmatige riffen met gezonken schepen

Een praktijk die je overal in het Caribisch gebied zal tegenkomen, is het zien van schepen die in beslag zijn genomen en voor de kust gezonken werden om kunstmatige riffen te vormen. Onder water vind je er dus een zeer kleurrijke en eervolle geschiedenis.

Our Confidence

Our Confidence is één van de schepen die je er onder water kan bezichtigen. Het begon als een Deense vissersboot die tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp om vluchtelingen te vervoeren. De Our Confidence was in het verleden ook een belangrijk schip dat hulp bood aan de slachtoffers van een orkaan. De perfecte Caribische vakantiepakketten moeten uiteraard ook een bezoek aan dit gezonken schip omvatten.

Een leuke vakantie naar het ontspannende Bonaire

Een van de beste Caribische vakantiepakketten die je kan boeken zijn diegene met bestemming Bonaire. Bonaire staat wereldwijd bekend als de belangrijkste duikbestemming. In verschillende reismagazines en op diverse reiswebsites scoort het eiland hoog als een plek voor zowel beginners als de ervaren duiker.

Wat als je niet houdt van avontuur?

Wat als je niet houdt van avontuur, is Bonaire ook dan nog een geschikte vakantiebestemming? Jazeker, want Bonaire kan die behoefte ook vervullen. Bonaire bezit namelijk vele kuuroorden, winkels en restaurants die zeker aantrekkelijk zijn voor diegenen onder jou die op zoek zijn naar een relaxte, tropische vakantie.

De schone, witte zandstranden van Bonaire zijn de perfecte plek om te ontspannen met een drankje in je hand of met een goed boek. Deze bestemming is zelfs ook geschikt als vakantiebestemming van een huwelijksreis. Wat je vakantiedoelen ook zijn, Bonaire zal ze zeker bereiken!

Top-5 pakketreizen neer Bonaire

In samenwerking met onze partner Tui hebben wij een 5-tal TOP pakketreizen voor uw droombestemming Bonaire: